Διαδικασία καθαρισμού χαλιών

Με πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του χαλιού.
Είμαστε σε θέση να δώσουμε εγγυήσεις υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών.

Καθαρισμός χαλιών μηχανής

Διαδικασία

Καθαρισμός χαλιών

Μέθοδος καθαρισμού χαλιών που ακολουθεί μια συστηματικά οργανωμένη γραμμή διαδικασιών σε ασφαλή, ειδικά σχεδιασμένα, υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα. Ένας καθαρισμός που περιποιείται το χαλί και του χαρίζει ομορφιά αναδεικνύοντας τα χρώματα και τη μοναδική πλούσια υφή του πέλους.

 Επιπλέον είναι μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί κάθε επιχείρηση εμπορίας χαλιών σε όλες τις περιπτώσεις παλαιών – ή και καινούριων – χειροποίητων χαλιών πριν τα προωθήσει στη λιανική πώληση. Ο σωστός καθαρισμός θα αναδείξει όλες τις αρετές του χαλιού και ταυτόχρονα μπορεί να αποκαλύψει πιθανά προβλήματα. Τέτοια προβλήματα μπορούν εύκολα να χαλάσουν την καλή φήμη της επιχείρησης αφού ούτως ή άλλως ο πελάτης θα τα ανακαλύψει αμέσως μετά το πρώτο πλύσιμο.

1.ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Με ένα τηλεφώνημα προγραμματίζουμε το ραντεβού για την ημέρα και την ώρα που θέλετε να παραλάβουμε τα χαλιά σας.

Κατά την παραλαβή το κάθε χαλί μαρκάρεται με ένα μοναδικό κωδικό-αριθμό barcode. Με τον τρόπο αυτό εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο λάθους, μιας και το κάθε χαλί έχει τη δική του ταυτότητα.

2.ΤΙΝΑΓΜΑ

Σημαντικότατο βήμα για τον καθαρισμό των χαλιών σας είναι το τίναγμα. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω εξοπλισμού, όπου με απαλές δονήσεις αφαιρούνται όλα τα στερεά κατάλοιπα από τα χαλιά, όπως σκόνη, χνούδια, άμμος κλπ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια ένα καλό πλύσιμο.

 

3.ΠΛΥΣΙΜΟ

Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαχωρισμός των χαλιών, ανάλογα με την ποιότητα τους και επιλέγεται ο κατάλληλος τρόπος καθαρισμού.

Ο συνηθέστερος είναι ο Υγρός καθαρισμός για χαλιά μηχανής (συνθετικά χαλιά), ενώ για χειροποίητα, ευαίσθητα και μεταξωτά χαλιά ακολουθείται η μέθοδος του ξηρού καθαρισμού (Dry Cleaning)

 

4.ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ – ΣΤΕΓΝΩΜΑ – ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ

Φυγοκεντρικό στράγγισμα με ειδικό εξοπλισμό. Στέγνωμα σε ειδικά διαμορφωμένο και στεγασμένο χώρο, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου. Βούρτσισμα, Φινίρισμα.

 

 

5.ΜΕΤΡΗΜΑ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Το χαλί συσκευάζεται και φυλάσσεται σε προστατευμένο χώρο, αποστειρωμένο από το σκόρο και ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος. Η ταξινόμηση των χαλιών στα ράφια γίνεται με βάση το βάρος και την ευαισθησία τους, έτσι ώστε να διατηρούν τη φόρμα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της φύλαξης τους. Μέσω συστήματος ιχνηλάτησης (barcode), έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση, τις διαστάσεις των χαλιών και διάφορες άλλες πληροφορίες.

 

6.ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Θα σας τα φέρουμε πίσω πεντακάθαρα και ανανεωμένα. Με αντίστοιχη διαδικασία με αυτής της παραλαβής, θα τα παραδώσουμε στο χώρο σας.

 

Μέθοδος καθαρισμού: Υγρός Καθαρισμός

Τύπος χαλιού: Χαλιά μηχανής

Μέθοδος καθαρισμού: Στεγνός Καθαρισμός

Τύπος χαλιού: Χειροποίητα Χαλιά.


Kαθαρισμός χειροποίητων χαλιών

Διαδικασία

Ορισμένες κατηγορίες χαλιών παρουσιάζουν σοβαρές αλλοιώσεις κατά τη διάρκεια του καθαρισμού με τις κλασικές μεθόδους. Κάποιες χρωστικές διαλύονται στο νερό ή αντιδρούν με τα απορρυπαντικά.

Υπάρχουν χαλιά που ξεβάφουν εύκολα, ή σχηματίζουν στη διάρκεια του πλυσίματος στίγματα, κηλίδες ή λεκέδες.Τα βαθύχρωμα χαλιά χάνουν πιο εύκολα το χρώμα τους από τα ανοιχτόχρωμα.Τα μεταξωτά χαλιά, που έχουν πρωτεϊνική σύνθεση, είναι ευαίσθητα στις τριβές, με ευαίσθητους κόμπους, υφίστανται φθορά από την έκθεση στον ήλιο, αποχρωματίζονται ευκολότερα και παρουσιάζουν συχνά αλλοιώσεις στη δομή των ινών τους.

Στην PRO CLEAN, διαθέτουμε την εμπειρία να διακρίνουμε ποια χαλιά πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία του ξηρού καθαρισμού.Ο ξηρός καθαρισμός και ο καθαρισμός σε συνθήκες πολύ χαμηλής υγρασίας βασίζονται στη χρήση απορρυπαντικών με στερεά σύνθεση.Είναι απαραίτητος στις περιπτώσεις των μεταξωτών χαλιών, των χαλιών που έχουν βαφεί με ασταθείς φυσικές χρωστικές (όπως πχ. διαλύματα τσαγιού ή καφέ) ή πολύ παλιών φθαρμένων χαλιών.Ειδική διαδικασία ξηρού καθαρισμού εφαρμόζεται και στους κοκκοφοίνικες. Δεν χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά που έχουν στη σύνθεσή τους πετροχημικά παράγωγα ή τοξικά συστατικά